-50% na všetky produkty v kategórii FINÁLNE ZĽAVY 🍒

Dámske legíny - ako si správne vybrať

V súčasnej dobe, keď móda a pohodlie idú ruka v ruke, sa legíny stali neoddeliteľnou súčasťou dámskeho šatníka. Nie sú len pre športovcov alebo na lenivé nedeľné popoludnia. Legíny sa dajú nosiť skoro všade – od pracovných stretnutí až po večerné vychádzky. Ale ako nájsť tie pravé, ktoré dokonale sadnú na vašu postavu a zároveň zvýraznia vaše prednosti? Nie je to len o veľkosti, ale aj o správnom strihu. Tu je niekoľko tipov, ako si vybrať perfektné legíny, ktoré budú pre vašu postavu ako stvorené.

Predstavte si legíny ako druhú kožu. Mali by pohodlne obopínať vaše nohy a zároveň neobmedzovať pohyb. Ako však nájsť tú správnu veľkosť? Prvým krokom je nezabúdať na to, že každá značka môže mať trochu iné veľkostné rozmery. Preto je dôležité pred kúpou vždy skontrolovať veľkostné tabuľky a porovnať ich s vašimi mierami.

damske leginy bezove

Pri výbere veľkosti sa nezameriavajte len na obvod bokov a pása, ale zohľadnite aj dĺžku nohavíc. Ak ste vyššej postavy, hľadajte dlhšie legíny, ktoré vám zabezpečia dostatočnú dĺžku. Naopak, ak ste nižšej postavy, hľadajte kratšie, ktoré sa vám nebudú vlniť okolo členkov.

Strih legín je ďalším faktorom. Ak máte širšie boky a chcete ich opticky zúžiť, vyberte si legíny s vyšším pásom. Tento strih krásne obopne vaše krivky a zároveň vytvorí ilúziu dlhších nôh. Na druhej strane, ak máte štíhlu postavu a chcete dodať svojim bokom trochu objemu, hľadajte legíny so zaujímavými vzormi. Ak hľadáte legíny, ktoré vytvarujú vašu postavu a nadvihnú vám zadoček, skúste push up legíny.

Nebojte sa experimentovať s rôznymi textúrami a vzormi. Napríklad, lesklé alebo koženkové legíny môžu byť skvelým spôsobom, ako pridať trochu luxusu do vášho outfitu. Naopak, ak hľadáte niečo univerzálne, čo sa hodí ku všetkému, siahnite po klasických čiernych matných legínach

koženkové push up legíny

Pri výbere legín na športové aktivity odporúčam hľadať materiály, ktoré sú známe svojou schopnosťou odvádzať vlhkosť od tela. Syntetické tkaniny ako polyester, nylon alebo spandex sú v tomto prípade ideálne. Vďaka odvodu vlhkosti udržia vašu pokožku suchú a zároveň poskytnú dostatočnú pružnosť, ktorá je potrebná pri každom pohybe.

Na druhej strane, ak hľadáte legíny vhodné na bežné nosenie, pre pohodové dni, či večerné vychádzky, kedy je prioritou komfort a štýl, bavlnené legíny alebo zmes bavlny a elastánu budú tou správnou voľbou. Tieto materiály sú mäkké na dotyk, priedušné a ponúkajú dostatočnú pružnosť, aby ste sa v nich cítili pohodlne celý deň.

Pamätajte, že kvalitné legíny by mali byť nielen pohodlné, ale aj funkčné. Ak ich plánujete nosiť na cvičenie, uistite sa, že sú vyrobené z priedušného a rýchloschnúceho materiálu. Ak ich naopak chcete kombinovať do každodenných outfitov, hľadajte také, ktoré majú dostatočnú hustotu materiálu, aby neboli priehľadné.

Výber správnych legín stojí za to venovať čas a pozornosť. Pamätajte, že správne legíny vám nielen zlepšia outfit, ale aj dodajú sebavedomie. Preto sa nebojte odvážiť a objavte krásu perfektne padnúcich legín na vlastnej koži.